Privātuma politika

1. Kādus datus mēs ievācam?

1.1. Veicot pirkumu interneta vietnē e-apmacibas.cmb.lv (turpmāk tekstā – E-apmācības)  Jūs nododat savus datus SIA „CMB Inženieru kompetences centrs”, vienotais reģ. Nr. 42403042902, juridiskā adrese: Ventspils iela 48, Rīga, LV-1002, turpmāk tekstā IKC, kas normatīvo aktu izpratnē uzskatāms par datu pārzini.

1.2. Mēs ievācam, uzglabājam un izmantojam šāda veida personas datus:

1.2.1. datus, kurus Lietotājs sniedz, lai reģistrētos mūsu interneta vietnē E-apmācības, t.i. vārdu, uzvārdu, telefona numuru un e-pasta adresi;
1.2.2. datus, kas nepieciešami personalizēta Apliecinājuma par Semināra noklausīšanos sagatavošanai, t.i. vārdu un uzvārdu;
1.2.3. datus, kurus Lietotājs sniedz, lai pierakstītos uz mūsu interneta vietnes E-apmācības pakalpojumiem, e-pasta paziņojumiem un jaunumiem;
1.2.4. datus, kas nepieciešami grāmatvedības pamatojuma dokumentu sagatavošanai par Lietotāja Semināra pirkumu;
1.2.5. statistikas datus par Lietotāja apmeklējumu un interneta vietnes E-apmācības lietošanas paradumiem (tostarp Lietotāja IP adresi, ģeogrāfisko atrašanās vietu, pārlūkprogrammas veidu un versiju, datora operētājsistēmu, apmeklējuma laiku, lapu skatījumus un vietnes navigāciju);
1.2.6. datus saistībā ar jebkādām darbībām, kas notiek starp Lietotāju un E-apmācības interneta vietni vai arī saistībā ar šo vietni;
1.2.7. jebkādu citu informāciju, kuru Lietotājs pats ir izvēlējies interneta vietnei E-apmācības paziņot.

1.3. Mēs nevācam, neuzglabājam un nevaram piekļūt Lietotāja maksājumu līdzekļu datiem, proti, maksājumu karšu datiem vai interneta bankas autentifikācijas datiem. Semināra pirkuma apmaksu nodrošina SEB e-komercijas pakalpojums un “viena klikšķa” maksājumu serviss STRIPE

1.4. Mēs izmantojam Lietotāja personas datus grāmatvedības pamatojuma dokumentu sagatavošanai, pakalpojuma nodrošināšanai, Apliecinājumu par Semināra noklausīšanos sagatavošanai, saziņai ar Lietotāju, komerciālu paziņojumu nosūtīšanai, ja Lietotājs ir piekritis to saņemšanai.

1.5. Lietotājam ir tiesības atsaukt piekrišanu IKC un/vai E-apmācības interneta vietnes reklāmas paziņojumu saņemšanai jebkurā brīdī, nospiežot uz atbilstošas norādes no interneta vietnes E-apmācības saņemtajā paziņojumā vai, rakstot uz apmacibas@cmb.lv.

1.6. E-apmācības Lietotāja personas datus neatklāj trešajām personām un nepārdod nekādiem citiem mērķiem. Tomēr, E-apmācības interneta vietnes administrācija (tai skaitā IKC) patur tiesības atklāt informāciju par Lietotāju, ja tas ir normatīvajos aktos noteikts pienākums, vai ja tā jāatklāj pēc kompetento institūciju vai tiesībsargājošo iestāžu pieprasījuma.

 

2. Personas datu izmantošana

2.1. Ar šīs interneta vietnes E-apmācības starpniecību saņemtie dati tiks izmantoti šajā Privātuma politikā vai attiecīgajās interneta vietnes E-apmācības daļās noteiktajiem mērķiem.

2.2. E-apmācības interneta vietnei un/vai IKC ir tiesības izmantot Lietotāja personas datus, lai:

2.2.1. administrētu interneta vietni E-apmācības;
2.2.2. uzlabotu Lietotāja pakalpojuma saņemšanas pieredzi, personalizējot interneta vietni E-apmācības;
2.2.3. dotu Lietotājam iespēju izmantot E-apmācības interneta vietnē pieejamos pakalpojumus;
2.2.4. nosūtītu Lietotājam vispārīga rakstura (ne reklāmas nolūkos) paziņojumus;
2.2.5. nosūtītu Lietotājam pieprasītos e-pasta paziņojumus;
2.2.6. nosūtītu Lietotājam E-apmācības interneta vietnes jaunums un citu reklāmas informāciju saistībā ar E-apmācības interneta vietnē sniegtajiem pakalpojumiem, jaunākajiem/aktuālajiem Semināriem;
2.2.7. sniegtu trešajām personām statistikas informāciju par interneta vietnes E-apmācības Lietotājiem, ņemot vērā, ka konkrētā informācija netiek izmantota individuālu Lietotāju identificēšanai;
2.2.8. risinātu Lietotāja vai ar Lietotāju saistītu iesniegtos jautājumus un sūdzības attiecībā uz interneta vietni E-apmācības vai ar tās starpniecību sniegto pakalpojumu izmantošanu.

2.3. Ja Lietotājs iesniedz personas datus publiskošanai mūsu tīmekļa vietnē, mēs publicējam, kā arī citādi izmantojam šos datus saskaņā ar Lietotāja piešķirto pilnvarojumu interneta vietnei E-apmācības un /vai IKC.

 

3. Saikne ar sociālajiem tīkliem

3.1. E-apmācības izmanto sociālo tīklu spraudņus, lai atvieglotu Lietotāja pierakstīšanos mūsu lapā, nodrošinātu statistikas datu uzkrāšanu un sniegtu Lietotājam iespēju ar E-apmācības saturu dalīties sociālo tīklos.

3.2. Ja Lietotājs ir pierakstījies kādā no populārākajiem sociālajiem tīkliem, tad Lietotājam ir iespēja E-apmācības interneta vietnē reģistrēties ar izvēlētā sociālā tīkla profilu, tomēr jāņem vērā, ka šī uzdevuma veikšanai interneta vietne E-apmācības un Lietotāja izmantotā pārlūkprogramma izveidos aktīvu savienojumu ar atbilstošo sociālo tīklu kura, veiktās darbības un ievāktos datus E-apmācības nevar ietekmēt.

3.3. Sociālie tīkli, saskaņā ar to publiskoto privātuma politiku, uzkrāj Lietotāja IP adresi, informāciju par pēdējām apmeklētajām tīmekļa vietnēm, apmeklējuma datumu un laiku, kā arī cita veida informāciju, kas raksturo iekārtu un tās programmatūru kuru Lietotājs izmanto lapas pārlūkošanai. Sīkāku informāciju, par katra sociālā tīkla uzkrātajiem datiem, Lietotājam jāmeklē zemāk norādīto sociālo tīklu Privātuma politikās.

3.4. E-apmācības interneta vietne izmanto šādu sociālo tīklu spraudņus:

3.4.1. Facebook – Facebook, Inc., ( 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA, Eiropas nodaļa ir Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5–7 Hanover Quay, Dublin 2, Ireland) privātuma politika lasāma angļu un daļēji latviešu valodā;
3.4.2. Twitter – Twitter, Inc., (1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, Eiropas lietotājiem: Twitter International Company, Attn: Data Protection Officer, One Cumberland Place, Fenian Street Dublin 2, D02 AX07 IRELAND) privātuma politika lasāma angļu valodā;
3.4.3. LinkedIn – LinkedIn , Inc., (2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043 United States) privātuma politika lasāma angļu valodā;
3.4.4. Google+ – Google Inc., (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Īrija) privātuma politika lasāma angļu valodā.

3.5. Ja Lietotājs nevēlas, ka sociālie tīkli saņem datus par Lietotāja apmeklējumu mūsu lapā, pirms sistēmas lietošanas Lietotājam jāpārliecinās, ka Lietotājs ir izrakstījies no sociālajiem tīkliem (Log out), Lietotājs šajā gadījumā neizmanto interneta vietnes E-apmācības iespēju pierakstīties ar sociālo tīklu kontu un Lietotājs reģistrējas individuāli par interneta vietnes E-apmācības Lietotāju. Pilnīgai Lietotāja identitātes aizsardzībai aicinām izmantot Lietotāja pārlūka Slēpto tīmekļa pārlūkošanas režīmu (Incognito režīms pārlūkam Chrome; Private Browsing režīms pārlūkam FireFox; InPrivate režīms pārlūkam Edge / Internet Explorer)

4. Izmantotie apmeklējuma statistikas datu uzkrāšanas rīki un sīkdatņu izmantošana

4.1. Sīkdatnes
4.1.1. E-apmācības interneta vietne izmanto t.s. sīkdatnes (no angļu val. cookies). Sīkdatnes ir mazi teksta faili, kurus pārlūks saglabā Lietotāja datora diskā, lai nodrošinātu Lietotāja apmeklējuma identifikāciju. E-apmācības interneta vietnes izmantotās sīkdatnēs nesatur personas datus un nevar būt par pamatu personas identifikācijai.
4.1.2. Sīkdatnes uzlabo E-apmācības interneta vietnes darbību, sniedz izpratni par lapas un tās apakšsadaļu izmantojumu, ļauj uzlabot tās pievilcību, saturu un funkcionalitāti. Īpašu uzmanību mēs pievēršam E-apmācības interneta vietnes apmeklējuma statistikai, laikam ko pavadāt caurlūkojot apmeklētās sadaļas, semināru aprakstus, semināru video, sadaļu apmeklēšanas secībai, informācijai par meklēšanas kritērijiem, kas Lietotāju ir atveduši pie mums, valstij, reģionam un, ja nepieciešams, pilsētai, no kuras lapai piekļūts, datiem par interneta pārlūku un iekārtu statistikai. Šādā veidā iegūtie dati tiek automātiski anonimizēti un nevar tikt izmantoti Lietotāja identificēšanai.
4.1.3. Lietotājam ir iespēja jebkurā brīdī izdzēst cietajā diskā uzkrātās sīkdatnes jeb iestatīt savu interneta pārlūku tā, lai tas neuzkrātu sīkdatnes. Pamācību, kā to izdarīt, var atrast Lietotāja pārlūka lietošanas instrukcijā.
4.2. Google analītikas rīks
4.2.1. E-apmācības interneta vietne izmanto Google Analytics statistikas datu vākšanas un apstrādes pakalpojumu, ko sniedz Google Ireland Limited (Google). Google Analytics izmanto specifisku sīkdatņu veidu, proti, teksta failu, kas tiek uzglabāts Lietotāja datorā, un ļauj analizēt to, kā Lietotājs izmanto E-apmācības interneta vietni un tajā atrodamos informāciju. Uzkrātā informācija tiek pārraidīta uz Google serveriem, kur tā tiek uzglabāta un apstrādāta.
4.2.2. E-apmācības interneta vietne izmanto anonīmu IP adrešu ierakstīšanas protokolu (IP maskēšanu), kas Lietotāja IP adresi anonimizē pirms datu nosūtīšanas uz Google serveriem.
4.2.3. Google šo informāciju izmanto E-apmācības interneta vietnes uzdevumā, lai analizētu lapas izmantošanas datus ar mērķi veidot ziņojumus par aktivitātēm tīmekļa lapā un nodrošinātu statistikas datus lapas uzturētājam. IP adrese, kas no Lietotāja pārlūka tiek pārraidīta uz Google, nav apvienota ar citiem Google datiem. Lietotājs var novērst sīkdatņu uzkrāšanos, attiecīgi iestatot pārlūka programmatūru (šo noteikumu 4.1. sadaļa). Turklāt, Lietotājs var liegt Google ierakstīt un apstrādāt sīkdatņu izveidotos datus (tostarp Lietotāja IP adresi) par Lietotāja darbībām E-apmacības interneta vietnes izmantošanā, lejuplādējot un instalējot pārlūka spraudni no tīmekļa vietnes http://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Papildu informācija par izmantošanas noteikumiem un datu aizsardzību ir pieejama tīmekļa vietnē http://www.google.com/analytics/terms/ vai http://www.google.com/analytics/privacyoverview.html
4.2.4. Mēs izmantojam Google Analytics, lai izziņas nolūkos analizētu AdWords efektivitāti un sīkdatnes no DoubleClick. Ja Lietotājs nevēlas, ka tas tiek veikts, Lietotājs šo darbību var atslēgt, izmantojot Ad Preferences Manager (http://www.google.com/settings/ads/onweb).

 

5. Datu drošība

5.1. Savu iespēju robežās E-apmācības interneta vietne/IKC veic saprātīgus tehniskus un organizatoriskus pasākumus, lai novērstu Lietotāja personas datu noplūdi, zudumu, to ļaunprātīgu izmantošanu vai nesankcionētu datu labošanu.

5.2. Visus Lietotāja sniegtos personas datus E-apmācības/ IKC uzglabā drošos serveros, kas aizsargāti ar parolēm, ugunsmūriem un uzticamiem datu šifrēšanu protokoliem. Tomēr, datu pārraide interneta vidē ir atkarīga no daudziem faktoriem, kas var kompromitēt izvēlētos aizsargmehānismus, un E-apmācības/IKC nevar garantēt drošību ar interneta starpniecību pārsūtītiem datiem.

 

6. Noteikumu maiņa

6.1. E-apmācības ir tiesības mainīt vai atjaunināt lapas Privātuma politiku jebkurā brīdī un informēt par šo faktu, nosūtot informāciju Lietotājam.

 

7. Lietotāja tiesības

7.1. Lietotājam ir tiesības pieprasīt atklāt visus E-apmācības interneta vietnes/IKC rīcībā esošos datus par Lietotāju. E-apmācības interneta vietnei/IKC ir tiesības atteikties izpaust prasīto informāciju, izņemot normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos.

7.2. Lietotājam ir tiesības jebkurā brīdī liegt E-apmācības interneta vietnei/IKC apstrādāt Lietotāja personas datus reklāmas nolūkos, par to informējot E-apmācības interneta vietni ar e-pasta starpniecību – nosūtot e-pasta ziņu uz apmacibas@cmb.lv .

7.3. E-apmācības interneta vietne/IKC pieņem, ka, uzsākot interneta vietnes e-apmacibas.lv lietošanu, Lietotājs ir iepazinies ar aktuālo Privātuma politikas redakciju un piekrīt Lietotāja personas datu izmantošanai šajā Privātuma politikā noteiktajos apmēros. Situācijās, kas atšķiras no šiem noteikumiem un neskar interneta vietnes E-apmācības pamata funkcionalitāti, Lietotājam tiks piedāvāta iespēja atteikties no Lietotāja datu izmantošanas vai informācijas saņemšanas.

7.4. Ja uzskatāt, ka Jūsu dati tiek apstrādāti neatbilstoši normatīvo aktu prasībām, lūdzam sazināties ar mums rakstot uz e-pastu apmacibas@cmb.lv.

7.5. Ja uzskatāt, ka E-apmācības interneta vietnes/IKC sniegtās atbildes vai veiktās darbības nav pietiekamas, lai radušos situāciju novērstu, Jums ir tiesības vērsties Datu valsts inspekcijā: Elijas iela 17, Rīga, LV-1050.

 

8. Trešo personu tīmekļa lapas

8.1. E-apmācības interneta vietnē var būt saites uz citām, trešo personu lapām. E-apmācības/IKC nav atbildīgi par citu personu tīmekļa lapu privātuma politiku.

 

9. Informācijas labošana

9.1. E-apmācības interneta vietnes/IKC rīcībā esošos datus par Lietotāju ir iespējams apskatīt, labot un dzēst, ielogojoties savā Lietotāja profilā un atverot sadaļu Mans profils.

9.2. Lūdzam sazināties ar mums, ja Jums nepieciešama palīdzība kādu mūsu rīcībā esošo datu par Jums labošanai, atjaunošanai vai dzēšanai.

 

10. Kontakti

10.1. Ja  Jums ir kādi jautājumi par E-apmācības interneta vietnes Privātuma politiku, personiskās informācijas ievākšanu un apstrādi, sazinieties ar mums, rakstot uz e-pastu apmacibas@cmb.lv.

Shopping Cart
Scroll to Top